oktober 1026

sponsorvinnare

Hej mina vänner denna gång är det  företaget  http://www.meguiars.com/ som skulle välja ut en bil  jag frågade daniel som jobbar på meguiars vilken han tyckte hade grymmast puts för dagen  ,  daniel pekade bort mot en gul musse  jag väljer denna  den har en otrolig bra puts finns ingen i dag som finns här som kommer i närheten av denna gula mustang  priset bestod av en hel kasse produkter från  meguiars ,  stort grattis från oss i crew  till mats svensson som ägaren heter ,  mats har vunnit 3 år i rad hos oss 2008 bästa 05+  2009   snyggaste fälgar 2010 bästa puts så detta gott folk är en otroligt snygg och fräck mustang , fick lite info från mats  ha de  / steff    

                                 foto : steff

 

Hej, jag heter Mats Svensson och bor i Rydaholm med sambo Ingela och barnen Sara, Simon och Viktor. Jag är utbildad bilplåtslagare och jobbade under några år med plåt, mek och lack.Sedan början på 80-talet har jag  jobbat inom polymerindustri  och underhåll av maskiner för senare bli UH ansvarig och ännu lite senare bli produktionsansvarig ,men på så gott som all fritid jobbat med bilar på en egen liten verkstad. Intresset för bilar finns så långt tillbaks jag kommer ihåg. Min första bil var en PV som jag fick förmånen att renovera på yrkesskolan, det blev min första pärla som sedermera och tyvärr får jag säga, planterades i en av bygdens största tall. Första jänkaren inhandlades -81 på Yankee Cars i Eksjö, det var en GTO av -69 årsmodell sedan blev det en Javelin 360 SST. Efter detta blev ett uppehåll med hus barn och familj, så roliga bilar fick vänta lite. Under tiden hjälpte jag  andra med att renovera bilar, då främst plåt och lack. 2005 satt jag och tittade på Discovery och fick se ett reportage från Jack Roush fabrik i Michigan där man byggde om Mustanger ( sedan var det utrett och klart), det var upprinnelsen till bilen jag äger idag. Den är en Roush-05 med en hyfsad mängd utrustning på(kanske lite blygsamt). Jag köpte bilen -07 och har sedan dess kört c:a 2200 mil och allt funkar perfekt. Det var lite så man tänkte när man köpte bil , antingen köra mycket och meka lite eller tvärtom. Vi har fått mycket beröm för bilen som hålls bra puts på, senaste träffen i år var 9-10 okt i Tammerfors på 100+ Motorshow  där vi fick ett av de finaste priserna i form av 1 plats i Best Finish, (som säkert många av er känner till är det grabben Simon som inte är helt ointresserad av putstrasan) det priset får tillägnas honom till stor del. Ang ägare av detta bilmärket vill jag påstå att Mussefolket är mycket trevliga människor , ett s.k vanligt knegande folk som prioriterar bilen högt men har inte näsan i vädret för det när man möts. Vi har ju haft nöjet  sedan 2007 att genom Mussen träffa en fantastiskt mängd med nya trevliga människor som är likasinnade när det gäller bilintresset.  Några av dessa är de här fantastiskt trevliga och roliga killarna/tjejerna som anordnar End of summer i Borås, det är den gemenskapen som gör att man besöker samma ställe år efter år och tycker att varje nytt år är lika roligt. Väl mött på End of summer 2011 alla Musseägare.Ha en trevlig vinter på er allesammans    Mvh  Mats Ingela  Sara Simon och Viktor.

 

                                            foto  :  anders nylen

Tags: | Categories:

oktober 1022

snabbast på konbanan

Hej mina vänner här kommer ett litet repotage om vinnaren av konbanan det var alltså kent som körde snabbast  2010 . vi låter kent berätta lite om sej skälv ha de gott  / steff

                   foto : steff

     Hej !   Jag heter Kent Engerstad är 37 år och bor i Sparsör med frun Linda och våra två grabbar Hampus och Lukas. Jobbar med motorcyklar och det har jag gjort mer eller mindre i hela mitt liv och idag driver jag Lugnets mc center. Har alltid haft ett stort motorintresse både på två och fyra hjul. Tävlade aktivt i både Enduro och Motocross i många år men nu är det mest bil som gäller på fritiden. Har alltid tyckt att det är något speciellt med en V8, och jänkare har hela tiden funnits nära oss. Har vid några tillfällen varigt lite förvirrad och provat både japanskt och tyskt men det går bevisligen svänga med amerikanskt järn också och då har man både ljud och vridmoment som heter duga.Mustangen införskaffades förra hösten efter många månaders letande, den skulle vara trippel svart, manuell och med få mil.Det visade sig vara mindre lätt att hitta.För att inte misströsta för mycket så införskaffade jag hjulen först i stället, konstigt nog tyckte frugan att jag va helt knäpp.Men till slut fick jag tag på det jag letade efter.En styck Mustang GT –05 helt i original skick.Jag hade redan innan jag skaffade bilen en klar bild av hur den skulle se ut, mycket svart, lagom ombyggd, riktigt mycket kör glädje och inte sticka ut för mycket. Iden va att kunna använda den som vilken bil som helst för hela familjen samtidigt som man ska kunna utnyttja all kraft man lyckats få fram ur den.Det blev många timmar i garaget under vintern och fler lär det bli.Till nästa år är planen att ha bytt till bättre bromsar och ett par mindre ändringar på karossen, sedan KANSKE den är klar. Vill passa på att tacka för en riktigt väl genomförd och rolig träff med många fina bilar. Vi ses till våren. Mvh Kent.

 

Tags: | Categories:

oktober 1018

ica kvantum ulricehamn

hej mina vänner    ica kvantum ulricehamn valde denna mycke fina mustang som deras favorit  priset var en jättefin weber grill ,  billy som ägaren heter bjöd ner oss i crew för en grillkväll nästa år  hoppas nu han håller vad han lovade,  här kommer lite info om billy  ,  glöm nu inte klicka på länken så ser ni billy i konbanan där vann han inte kommer snart ett repotage om han som vann konbanan ,,

Hej!
Jag heter Billy och bor i motala har gillat Mustanger sen tidig ålder. Det tog så många år så att jag blev 52 år gammal innan jag fick min första 07:a. Jag missade ju några i tidig ålder bl a. en Fast Back och en Mach 1:a . Min 07:a höll jag också på att gå miste om men han som köpte den fick inte kredit då slog jag till.
                                               
                                                foto okänd

Jag är enda ägaren i Sverige, den hade gått 900 mil i USA. När jag fick hem den utrustade vi den bl a. med under årens gång hotrod kammar , ford racing filter, 4.10 utväxling, short shifter samt lite annat smått och gott, en väldigt go bil att äga och köra! Mer är på gång..... ;) Dessutom priset vi vann för en snygg bil på End Of Summer i Borås blir det så himla gött kött av, Tack Ica kvantum ulricehamn  / mvh billy beuthan
                          
                                              foto : steff

billy skickade med denna bild hoppas nu billy hör av sej till mej när detta är monterat så vi får göra en uppföljare  ska bli mycke intresant att få kolla se o höra när kompressorn är klar  för start  så hör av dej billy  /steff

      foto : billy

 

här kommer länken  :  http://www.youtube.com/watch?v=U97Ku-bSRlY

Tags: | Categories:

hej mina vänner här kommer ett repotage om vinnaren av  endofsummers crew pris ,  ett pris som vi 4 i crew delar ur varje år till en bil som har något extra  eller som bara faller oss i smaken i år fasnade vi för denna mycke snygga fastback  ,  vi 4 tyckte att denna blå färg är sååå snygg så därför får denna mustang årets crew pris ett stort grattis från oss i crew ,,  jag fick lite info från  peter melin som pristagaren heter  ha de / steff

                  foto : steff

Hej! Jag heter Peter Melin gift med Marina, vi har 2 pojkar 17 & 20 år samt en hund. Jag föddes samma år som Mustangen 1965, tillverkning skedde 64 så man skulle ju kunna säga 64/5 om man vore en Mustang. Kanske det är orsaken till att jag gillar just Mustang. Så länge jag minns har jag sagt att någon gång i livet skall jag ha en Mustang. Runt 1985 hade min bror en cabbe -65, kostade då 30000 kr. Min första Mustang var en röd ht -66. 

Fastbacken hittade jag hos Rolands Mustang i Filipstad. Pratade med honom angående lite andra saker, frågade vad han skulle ha i mellan fick ett pris som jag inte kunde låta bli, Sagt och gjort åkte upp nästa dag och bytte till mig drömbilen. Det blev ett stort hål i plånboken.

Några dagar senare ringde en man och frågade om jag byter bil ofta, blev lite konfunderad. Då visade det sig att han varit spekulant på bilen, och jag tror det var 2 dagar efter att jag köpt bilen så hade han fått loss pengar.

Mitt första pris för bilen fick jag när vi var i Backamo, det var en riktigt häftig upplevelse, särskilt med tanke på att alla Mustanger som var där var värda ett pris.

Vill också passa på att tacka för ett riktigt bra arrangemang!   

 Med vänlig hälsning Peter CMC 381

              foto : anders nylen

Tags: | Categories:

oktober 1013

bilder från matilda

hej fick några bilder på mail från en tjej som heter matilda magnusson  som var på träffen som gillar att fotografera ,  snygga bilder tycker jag här kommer lite text från matilda ,,  ha de  / steff

 här kommer några av mina bilder från träffen den 18e i Borås !
Självklart tagna utav mig och min Nikon D3000 :)
Jag har inte använt min kamera så mycket förut,
utan köpte den i somras med en enda tanke --> använda den till att fota fina bilar på bilträffar, utställningar mm.. 
Som jag åker runt på!  
Så nu har jag äntligen min Nikon, som jag trivs med och tycker är rolig att fota med!
 
Det är mycket skönare att ha en bra kamera, som alltid ger fina och bra bilder, är enkel att använda och till det absoluta bästa ..
Att den är riktigt rolig att fota med! :) Visst kostar det en del.. Men älskar man verkligen att fota och verkligen brinner för det så är de värt varenda krona! 
 
Lördagen den 18e Semptember åkte jag med kameran i högsta hugg och tillsammans med min pappa fick jag se riktigt fina Mustanger!

Både gamla som nya, allihop va de speciella på sina sätt och de va riktigt kul att få fota så fina bilar! Vilket jag hoppas få göra fler gånger !

 

mvh / matilda

 

 

                    foto : matilda magnusson

 

Tags: | Categories:

oktober 1009

sponsor priser 2010

Hej nu är det dax att lägga upp bilarna som våra sponsorer valde ut som deras favoriter riktigt skoj att det är så delade meningar vilken bil som är snyggast för dagen tror att alla sponsorer valde olika bilar jätteskoj att så många får pris , första sponsorn som valde bil är målerifirman    lundberg & starren   som tyckte denna fina grabber orange skulle få deras pris ett presentkort på 1500 kroner  skoj tror denna var den enda orange musse mycke snygg färg tycker jag ,    vi i crew gratuelerar till priset  ,      fick tag i ägaren som mailade mej detta svar  / ha de gott steff

Jag heter Tobias Hedvall, 25 år och kommer från Vara. På veckorna så jobbar jag för ett bemanningsföretag och har sedan februari  varit uthyrd till Autoliv i Vårgårda där jag monterar ihop airbags.

Jag har varit intresserad av amerikanare så länge jag kan minnas så strax innan jag fyllde 20 så var det dags. Jag importerade med lite hjälp in en svart Mustang GT cab från 2001 från staterna. Åren gick och jag var fortfarande jättenöjd med min musse men tyckte att -05 modellen såg så läcker ut så jag började leta men hittade ingen jag riktigt fastnade för. Till slut så hittade jag rätt bil, en GT från 2007, och köpte den över telefon efter att bara sett bilder på den på internet, bilen kunde ju vara såld när som helst och åka 40 mil enkel resa för att titta på den var svårt att planera in.

Säljaren var väldigt trevlig och efter en provtur och lite fika bar det hemåt för att mindre än 20 timmar efter ägarbyte rulla in på mitt livs första bilträff, end of summer,  där jag tilochmed fick pris

       foto : steff

 

.

Tags: | Categories:

oktober 1006

vinnare klass 74-04

hej här kommer repotaget om vinnaren klass 74-04   micke vann även tävlingen fräckast motorljud  en tävling som vi körde för första gången i år vi i crew valde ut 6 bilar som vi tyckte publiken skulle lyssna på lite extra  tog fram dessa till ringen sen fick alla gasa lite en stund  sen var sen upp till publiken att rösta kan nämnas att micke hade några riktigt tuffa motståndare allt från gt500 shelby till en drag racing musse så bara att gratulera från oss i crew till micke som var på sin första träff och fick med sej 2 snygga pokaler hem  kan nämnas att micke tänkte inte åka för det regna vilken tur för han att  han ändra sej ,  micke skickade mej denna info om han o hans bilar tack micke ha de gott alla  / steffHär kommer lite info om mig och min bil vinnare av klassen "74-04" samt "fräckast motorljud"

Jag är en 39årig dansk som bor i Kållered med min sambo och våra två barn. Jag jobbar som lagerchef på ett Amerikansk företag i Mölndal. För mig som alltid varit bilintresserad vart det lite av dröm att flytta till Sverige, eftersom priserna på bilar i Danmark är ett skämt och gör att bildrömmar oftast förblir just drömmar! Har alltid gillat Amerikanska bilar men även BMW som också fick bli min förste och enda bil i Danmark innan flyttlasset gick till Sverige. I Sverige har jag sedan förbrukat en rad olika BMW allt från Alpina och M5or till klassikern 635csi. Men efter ett tag i Sverige blev drömmen om en V8 verklighet när jag införskaffade en Pontiac Trans Am GTA.
Denna väckta stor uppmärksamhet hos mina polare i Danmark på den tiden. Tyvärr såldes den till förmån för en tjänstebil men drömmen fanns förstås kvar. Det dröjde dock ganska länge innan jag införskaffade en V8 igen. Bilen fick bli en kompromiss eftersom den stora pojkdrömmen alltid varit en Corvette. Men eftersom den är ganska opraktisk med två små knattar fick det bli en annan udda skapelse, nämligen en Holden Commodore SS med LS1an från Corvette. Nu hade jag en Corvette med baksäte men ändå blev suget för stort så jag skaffade mig även en Corvette C4 -92 med LT1an. Nu hade jag verkligen fått blodat tand på udda bilar och V8 och skaffade därför en Pontiac GTO -05 med LS2an Sedan fick jag ett tillfälligt hjärnsläpp och köpte en sprillans ny Mitsubishi Lancer Evolution 10 Men efter att ha lekt klart med den förverkligades drömmen om en bil jag ALLTID gillat! nämligen den nästan kult förklarade SVT Cobra "Terminator" Min förste Mustang som importerades från Californien. Bilen hade aldrig sett regn och när den kom saknades till och med torkare på bilen. Så jag vart ganska tveksam att åka på min förste träff
http://www.endofsummer.se. p.g.a. vädret. Hade inga förväntningar alls på träffen men när Steff sa att jag skulle vara med i tävlingen "fräckast motorljud" vart jag ganska segervis  Bilen lämnar i dags läget ca 500rwhp. Redan original matchar Cobran den nyare GT500 som förövrigt mkt. väl kan bli min nästa bil, eftersom sambon tycker Cobran är lite för "manlig" då hon inte orkar trampa ner kopplingen 

Tack för ett mkt roligt event hoppas vi ses snart igen

Mvh Micke

    foto :  steff

Tags: | Categories:

oktober 1003

vinnare klass 64 - 73

Hej  här kommer ett repotage om 64-73 vinnaren på endofsummer 2010 ägaren heter christer christiansson kommer från trollhättan.

  stort grattis från oss i crew  vi låter christer berätta om sej skälv ,

Hej
lite om mig själv är en man mitt i livet (53) som är gift med en go tjej som oxså gillar mustanger
och att åka på träffar och ta en tur när vädret är fint,
annars jobbar jag som drifttekniker på rang-sells biogasanläggning i båberg utanför trollhättan,
när jag är ledig går jag gärna ner till mussen och mekar lite
våra bilar består av en mustang 66 cab en 65 ht och vinterbilen en saab 95
65 ht får gå som bruksbil hela sommaren medan cabben kommer fram när det är fint väder
66 a cabben köpte vi årskiftet 04-05 från usa
första säsongen körde vi med den som den var men när hösten kom rev jag ner den
för att renovera lite (trodde jag ) hittade en massa dåliga usa lagningar
mest rost så den blev stående i garaget till våren 09
då var den nylackad o klar och jag ett stort hål i plånboken
då hade jag renoverat allt utan motor som jag trodde var bra
men det visade sig att topparna var helt slut i ventilstyrningarna
så det var bara att lyfta ur motorn
vintern 09-10 blev det en helrenovering av den+ lite annat godis i motorn
blev inspererad av janne j när han renovera sin motor
så jag har ungefär samma delar i min motor.
samtidigt monterade jag 68ans skivbromsar och satte in servoklocka
med 2 kretsbromscylinder samt satte in kuggstångstyrning från (saab)
nu i vinter blir det antagligen en AOD låda så man får lite mer komfort
och mindre bränsleförbrukning när vi åker på träffar längre bort i sverige
vi brukar nästan alltid åka till rättvik v 31
hälsningar från christer ( cmc1723 )
               
 foto :  steff
Tags: | Categories: