januari 1231

Vit mc

Hej alla dax för en ruskigt häftig mc denna snygga fotade jag i borås på almenäs 2011.

Vet inte vad ägaren heter eller vad det är för mc  , Bilden blev kanon tycker jag .

                                      

                                    Foto © steff

  Skulle ju  återkomma med resultatet i bowling mästerskapet

                            mellan ford o cheva

           Bara konstatera att ford fortfarande är mästare 

Vi hade en mycke trevlig  förfest i en cheva våning  och  efterfesten   i ett chevahus inga sura miner där inte 

                               tack för matchen     lummen  o janne smen  

                     ( vore ju bra om ni tränade lite till nästa år )

                                             

         ha de nu gott i kylan glöm inte mössan    / steff

Tags: | Categories:

januari 1226

oscarssons

Hej alla puuu nu har vintern kommit till borås -7 när jag skriver detta ,

Fan vad jag väntar på våren sitter framför datorn och kollar lite goa sommarbilder

fasnade för denna bild sommar nercabbat bigmeet mmmmmm  joo bigmeet är väl åndå sveriges näst häftigaste träff .

tomas och kerstin oscarsson kommer glidande i sin mycke fina mustang  på  bigmeet 2011.

Från det ena till det andra   MACH 1  och  FASTBACK   ska   försvara fords färger när vi på lördag ska möta en CHEVA 56 och en IMPALA 66

ha ha ha

njaa på gatan är det väl inga problem vem som vinner eller ??  hmm men nu gäller det det årliga mästerskapet i BOWLING ...

Får se om jag återkommer med resultatet  .

ha de gott i kylan och snön   / steff

                                     Foto: © steff

Tags: | Categories:

januari 1221

Packard i varberg

Hej alla fick av en slump se att packard klubben hade en stor träff i varberg när vi var där i somras 2011,

Fort hem till stugan och hämta foto grejerna det var ungefär ett 60 tal mycke snygga packard.

Här kommer länken till bildspelet  mycke nöje   ha de gott   / steff

           http://www.youtube.com/watch?v=8mfnfm72dkU

Här en bild på en mycke ovanlig packard finns inte många av denna modell

                                foto :© steff

Tags: | Categories:

januari 1216

Anita från borås

Hej  det är roligt att vykorten blivit populära jag har fått flera mail från er kära läsare som tycker det är mycke skoj att läsa lite repotage från läsare som är ute och reser

 hoppas kunna få med lite flera rese vykort.

Dax att hälsa  anita  välkommen  till mustangklubben

Ha de gott  / steff

         

 
Bilen köptes ny i San José 1998 när dåvarande ägaren i USA bodde i San Mateo, Kalifornien. Den har även körts i San Fransisco av samma ägare när han flyttade dit. 2002 skeppades bilen till Sverige som flyttgods och var i trafik första gången Juli -02. Mellan 2002-2008 saknas uppgifter om bilen. 2008 var den hemmahörande hos annan ägare i Åkersberga då ägaren kostade på fullständig rostbesiktning och rostskyddsbehandling. Bilen har haft 6 ägare totalt inkl mig men de två senaste ägare inkl bilfirma före mig ägde bilen kort period. De två första ägarna hade bilen i sin ägo längre period.
Bilen är en coupe GT V8 på 4,6 liter på 225 hk med 4 stegad aut inkl overdrive. Helt original dvs inget är ombyggt fast däremot är bilen extrautrustad med ytterligare larm av märket Cargard.

Själv är jag en 48 år gammal fritidspedagog med två barn som roar mig med kommunalpolitik på kvällarna. När jag inte är upptagen med det går jag gärna och hejar på BHC eller ser en film.
Detta är min första mustang och min femte bil totalt. intresset för bilar har alltid funnits med har inte fått spelrum förrän i somras.
Ha det gott!!
Anita
                                 foto: steff

Tags: | Categories:

januari 1211

Vykort 5

Hej i dag ska ni få läsa om ett mycke bra repotage jag fick  av en läsare ,

Denne man heter erik olla stort tack för detta repotage .

Så mina vänner har ni varit ute på nån liten resa eller sett nått roligt maila mej   steff777@live.se

här kommer eriks repotage mycke nöje  / steff

 

                foto:  erik eller andreas

Hej Carlovers

Resan till Florida

Bestämde redan tidigt på året att åka med på Powers resa till Florida. Frågade sonen Andreas om han ville följa med. Han var klart intresserad. Andreas håller på med BMX cykling och jobbar på Henrikssons cykel i Borås. Sa till honom att kolla vad som var intressant för honom. Upplägget blev att vi lade till en vecka som vi reste runt själva. Så vi var hemifrån i 19 dagar. Fördelen med att åka med Power är att man har hotell, aktivitets förslag och hyrbil fixat redan innan man åker till ett hyfsat pris. Man träffar och umgås mad likasinnade bilintresserade människor. Man sköter sig själv och åker på det som man tycker är intressant.

 

Våran resa började 21 november med en tågresa från Fritsla till Kastrup Köpenhamn. Där låg vi över på Hilton hotell på flygplatsen och reste dagen efter till Newark utanför New York. Vi skulle byta plan. Vi träffade Kjelle Power och Bibbi som hade åkt med på samma plan. Så vi var dom enda som hade valt att åka från Danmark. Väl framme i Orlando hämtade vi ut hyrbilen. Man vill ju åka ståndsmässigt så vi hyrde en Chrysler Sebring Cab. Åkte till hotellet Seralago som låg väldigt bra i centrala Kissemee. Nu var det sen kväll och man hade varit igång över 35 timmar så vi somnade gott. Vaknade vid 3tiden av att resterande svenskar kom till hotellet. Resan från Stockholm hade blivit rejält försenad. Träffade de andra deltagarna på resan vi frukosten. De var trötta. Kjelle var där och vi fick uppslag på vad som fanns att besöka. Hotellet låg väldigt nära Disney olika parker. Brevid hotellet låg Old Town där det varje Onsdag kväll är en bilträff med Cruising. Det var ju onsdag så det passade bra. Mycket folk var ute på kvällen. Det var ju Thanks given. Vid kl 21 så startade Crusingen. Bilarna kom och körde förbi oss och det var mycket att titta på. Old Town är ett kvarter i gammal stil med små butiker. Granne är ett nöjesfält så det är verkligen en upplevelse.

 

 

Torsdag bestämde vi att vi skulle åka till ett bilmuseum som var omskrivet i Classic. 65000Hk under samma tak. Åkte 30mil och upptäckte att det var stängt. Skulle äta men allt var stängt. Det var thanks given och allt var stängt. Ingen hade sagt att det så. Fick åka tillbaka 30 mil. I Kissemee hittade vi en Öppen Pissa Hut och fick äntligen mat.

 

 

Fredag åkte vi till Daytona och bilutställningen Turky run. Utställningen är på Speedwayen och det är jättestort. Det är inte alls som i Sverige. Nästan inga 50 talare förutom Chevy 55-57. Mycket muskelbilar många i otroligt fint skick. Närapå inga Chrysler fenbilar. Såg bara 2 Plymouth . Bara Ford och Chevrolet. Även en del Roddar. Inga fulla människor. Vi var där hela dagen. Sedan träffades vi på Hooters och åt. Kvällen avslutades med att vi åkte upp ovanför Daytona och såg på en bilparad. Det började med riktigt gamla bilar. Sedan äldre utryckningsfordon. Avslutades med 50-60 tals bilar. Såg en Chrysler 300C cupe.

 

 

 

 

 

Lördag åkte vi till olika outlets och handlade kläder. Köpte flera Levis produkter snorbilligt. Letade rätt på en cykelpark. Andreas hade börjat få abstinens av att inte få åka. Han hade tagit med sig sin egen cykel. Vans skatepark hette den. Fick reda på att det var öppet för cyklister på söndag kvällar.

Söndag besökte vi Epcot Center. Disneys framtidsstad med Paviljonger från olika länder. Mycket sevärt. Sedan på kvällen blev det cykelparken.

Måndag upp tidigt för att åka på Dr Dauers bilsamling i Fort Lauderdale. 35 mil på betald motorvägen så är man framme. Det är en imponerande samling bilar, mest GM, som Doktorn har fått ihop. Uppställa i fin miljö. Bl.a. en gammal bensinstation. Han har köpt en Dodge cab från Sverige. Trevligt men inte värd den långa resan. Efter två timmar på så drog vi till havet. Vi hamnade på en långbrygga där de stod och fiskade. Man fick betala för att gå ut. Det var varmt och skönt så vi satt ute och åt lunch. Sedan 35mil så var vi på hotellet igen.

Tisdag gick i cyklingens tecken. Besökte en leverantör av BMX grejor. Sedan en Cykelaffär med egen cykelpark. Började filma Andreas när han cyklade.

 

 

 

Onsdag blev det kallare och vi tog en slappardag. Det var ju Old Towns Bilträff på kvällen. Lite folk och bilar på träffen men de hade trevligt ock hade orkester som spelade oldis och många dansade.

Torsdag åkte de andra hem som var med på Power resan. Vi packade ihop och drog upp till Jackssonville där jag ville titta på 2 förgasare som jag hade hittat på Ebay. Vi letade rätt på en cykelpark som är det fäftigaste som jag har sett. Allt var så Amerikanskt stort. Kona park hette den. Åkte genom staden för att se på förgasarna och hittade lätt dit. De såg bra ut så jag köpte dom. Sedan letade vi rätt på ett billigt motell i närheten Kona parken. Andreas cyklade hela kvällen och jag filmade. Mycket kul att få följa sonen och dokumentera vad han kunde göra med sin cykel.

Fredag söderut till Daytona tog in på ett bättre hotell med strand och riktig frukost. Besökte 2 cykelparker på kvällen.

Lördag åkte vi till Kennedy Space Center. Tittade på Rymdprogrammets utveckling. Sedan bestämde vi att vi skulle korsa Florida och besöka Tampa. Andreas ville besöka Buch Garden.

Söndag. Buch Garden är ett jättestor anläggning med en Djurpark och Nöjespark ihop. Slå ihop Borås djurpark med Liseberg och Gröna lund och du är inte ens i närheten av Buch Garden. De var de största och längsta berg o dalbanor som har byggts Vi var tuffa och åkte alla. De största åkte vi om för att sitta längst fram. Jag lever än.

 

Måndag åkte vi ner till muskelbils museet som är en killes garage. Det var fyllt med GM bilar. Rader med Corvette, GTO, 50tals Chevy mm. Rick som han heter var en trevlig kille som även hade en speedshop och en hamburger restaurang i sitt garage som var ett gammalt varuhus. Mycket väl värd ett besök. Sedan la vi in oss på ett hotell och besökte cykelparker på kvällen. Det var mycket varmt och vi åkte nedcabbat.

Tisdag åkte vi tillbaka till Orlando och Lade in oss på ett hotell nära flygplatsen. Spelade jättestor minigolf på kvällen.

Onsdag slöade vi och besökte fler outlets. Man ville köpa något till Anita. Det blev kallare på kvällen och började och regna. Det var nog för att man skulle vänja sig inför hemresan.

Torsdag mot flygplatsen och hemresan. Lämnade tillbaka Sebringen med saknad. Mycket trevlig bil. Var ute i god tid så det blev en del väntan innan vi flög till Newark igen. Bytte plan och resan hem började. Hade tur så vi flög förbi Manhattan och såg alla skyskraporna och Frihetsgudinnan innan vi gick upp i molnen.

 

 

Fredag 9 December landade vi i Köpenhamn och tog tåget till Varberg. Där vi blev hämtade.

 

Erik G. Olla

 

Youtube Sök Andreas Olla Florida.

Tags: | Categories: Vykort

Hej dax då för 2012 år första inlägg ,  Börjar året med ett  repotage jag fick skickat till mej

stort tack för detta niclas.  Kommer även  repotage snart från niclas pappa som vann peoples choice på endofsummer 2011.

ha de nu gott alla / steff

Hej! steff

Niclas från Mölndal/Borås här. En kille på 23 år som köpte sin första Mustang 19 år gammal. Jag arbetade hårt för att få ihop slantarna till Mustangen, jag arbetade sju dagar i veckan på tre jobb men skam den som ger sig!
Jag har undertiden jag renoverat bilen studerat i Borås där jag numer även bor med min sambo och jobbar. Arbetar som Return logistic manager på Ericsson Viared
Bilen införskaffades i september 2007, då såg bilen inte mycket ut för världen. Men jag såg potentialen. Motorn lyftes ur samma kväll:D

Utöver bilen följde även en V8 cleveland motor med i köpet som jag senare krängde av på blocket. Jag började genast med renoveringen och som ni ser är bilen delvis renoverad redan vid köp. Plåten var riktigt fin men jag åkte på en rostlagning i underkant av framrutan och slängde då även in en ny ruta.
Arbetet fortsatte och jag fick tag på ett par side-scoopes och en vinge med tillhörande sidohörn till bak partiet här hemma i Sverige. Jag beställde även delar ifrån USA, bland annat en front och fyra stycken 20” fälgar fick anlända adresserade till mig från tomten:D Schyst! Ungejävel tänker farsan och han tror väl inte fullt ut på mina visioner men rycker på axlarna och skruvar vidare med sin Mustang fastback -65.

Jag fick även för mig att bygga in baklysena i karossen och på så vi skapa en riktigt clean look! Stötfångaren bak fick även den en skvätt färg!
Jag har även bytt framvagn två gånger då jag ansåg att det såg lite lustigt ut med 20” fälgar och trummor;) Färgen på bilen är Seal gray vilket är en av Porsches valörer. Nedan ser vi en bild på bilen direkt efter lackningen. Dem svarta stripesen tog mig och en kompis 6 tim att få bra:P


Då jag inte var fullt nöjd med bilen då jag hade haft stora problem med att bilen under sommaren då den inte ville starta när den blivit varm. Det blev inte mycket kört den sommaren? Det kan också ha att göra med att jag skrynklade till bakaxeln samt kardanen lite lätt under en tur:D
 Jag var även missnöjd med däcken som jag fick på(Nu även tillsalu;) alla med skäggstubb!!). Under vintern bytte jag bakaxeln, sänkte bilen både fram och bak, bytte framsätena och slängde på ett par nya sulor och fick på skivor fram?
Såhär ser bilen ut idag och jag väljer att avsluta med ett gäng bilder:D

 

                                       foto: niclas

 

Tags: | Categories: Reportage