Hej mina vänner dax för bil 11 och ännu en cheva börjar bli lite för många chevor nu eller jQuery15200926792999951801_1346263569099 nåväl för första gången så kommer här en corvette  denna mycke snygga bil ägs av en rolig gubbe som bor i borås och är 55+ jag har känt denne man i 20 år då han är närmaste granne  med zeppo i sommarstugan i varberg så det har blivit många kalla öl och mycke bil prat under alla dessa år i den sköna staden varberg   .Johan gentzel som ägaren heter berättar för mej att  han köpte sin första jänk 1974 en Buick skylark 69 med 350 med aut efter den så blev det en corvette 68 med 427 sixpack och manuell låda  1976 byttes corvetten mot en lincoln- continental -73 redan året efter byttes den mot en ny corvette denna gång en 76a med 454 med aut hoppar fram till 83 då en corvette från 63 med 327 manuell inhandlades  senare  1983  hittades drömbilen eller pärlan som johan kallar den en corvette 62  327 och automat . Tror säkert johan haft flera bilar jag har hört många historier om bilar under alla dessa år en sak slog mej varför har jag aldrig fått åka med i denna bil ??? hmm finns en viss vacker shelby 67 eleanor i  borås den har jag heller aldrig fått åka med i nåväl den historen tar jag längre fram . I dag ska vi ha en garageträff  med en massa goa gubbar blir säkert  mycke trevligt återkommer med bilder från den kvällen ha nu en trevlig dag  / steff

 

                                                foto : steff

 

Tags: | Categories: Reportage

januari 1125

från automässan

Hej mina vänner då har vi varit på mässa i gbg stort mycke att titta på gick runt i 4 timmar mycke verkstadsprodukter däckmaskiner  svetsar o massa verktyg inte så mycke bilar men såg allt lite roliga saker  .  Nästa gång är 26 mars då hoppas jag att snön är borta så jag får fota lite bilar utomhus ,   Bilderna  vårens nyheter på fälgfronten , en snygg skottkärra , hotrodar är alltid roligt att titta på , länge sen jag såg en bilbana   den som körde snabbast vann priser , 

 ha de nu gott  kör lungt /  steff

                             foto : steff

Tags: | Categories:

Hej alla vänner fredag morgon 07.30  i dag ska jag o zeppo åka på första utställningen för i år vi ska åka till göteborg och till  automässan  http://automassan.svenskamassan.se/   som ni säkert har sett har jag uppdaterat våran träffkalender  många träffar blir det säkert glömt flera men jag uppdaterar när det kommer nya innan ni åker kolla så jag inte skrivit fel datum på någon träff ,   jag tar i mot tips på träffar crusingar maila mej om ni har nån bra jag missat .  bilden är från förra gången jag var i gbg på mässa då fanns det många snygga bilar att kolla på hoppas nu verkligen att det finns snygga bilar i dag med  ha de gott återkommer med  förhoppningsvis ett gott bildspel från mässan  / steff

                               foto: steff

Tags: | Categories:

januari 1117

Reportage 10 cheva 56

Hej mina vänner dax för bil nummer 10 en bil som tillhör en go gubbe i ulricehamn  denna man har haft många roliga bilar under åren som gått han heter jan-olof  men dom flesta kallar han janne smen  då fars gubben hade en bilverkstad som kallades smedjan ,

köpte min  första jänkare redan som 17 åring en buick 64 skylark sen har det rullat på med camaro cab 68  ,  pontiac gto 66 , en riktig dräpare challenger rt70  med 446 hemi låda dana60   4.10  ,charger 70 ,  chevelle bb -70 , chellenger 70 igen , corvette 69 ,  cheva 56  på bilderna

har jag haft sen 94  bilen köptes i kartonger det tog ca: 2 år att få den i detta skick  motor 350 tpi -88 från corvette,med lite vassare rullkam/vippor kopplad till en th 700 , samt 12 bult axel från camaro 68  skivbromsar fram wilwood skivbromsar bak från caddilac rostfritt avgassystem

american racing fälgar 17/7 fram  17/8 bak  ,   lack i orginalkulör inredning orginal lite extra instrument,

köpte en chellenger -70 för tre år sen byggde en stoor 512 kub till den med div godis den bilen såldes förra hösten ..

köpte en handyman-55 i stället lite fix med den bilen över vintern airride ny bakaxel nya fälgar samt ny inredning och allt krom byttes ut men även denna bilen såldes i höstas är lite sugen på ett nytt projekt då jag har en 454 med insprutning liggande + en massa andra grejer stående


vill även passa på att tacka lennart ( lummen )  som har hjälpt till med diverse skruvande o fixande under årens lopp

vill även skicka en passning till steff som nu lägger upp ( riktiga bilar )  på denna hemsida denna sida är grymt bra men nu blir den ännu bättre med lite cheva bilar  

ha de gott alla  / janne smen

 

                                             foto :  steff

Tags: | Categories: Reportage

januari 1114

ROADRUNNER

Hej jag har fått mail om  hur hittar man äldre inlägg då det kommit till många nya läsare av denna sida kanske det finns mera som inte hittar  när ni börjar läsa denna text precis åvanför texten ni ska läsa står det med svarta bokstäver  ROADRUNNER precis åvanför denna står det med gulorange text ÄLDRE INLÄGG

klicka där så hamnar ni på mängder av bilder och repotage och bara klicka på den hela tiden så kommer ni bakåt ,   hoppas detta hjälpte ,   ska sätta mej i helgen och börja uppdatera träffkalendern som ni hittar i det svarta fältet  det finns ju som vanligt hur mycke träffar som helst att åka på  men ska försöka hitta dom bästa

tack alla ni som mailat mej lite historia om er och eran bil nu har jag säkert 15 repotage klara som kommer att läggas ut här , fick i går ett telenummer till en kille som har en corvette som jag ska besöka längre fram  ,  ni som inte hittat min youtube sida där finns det massor av bildspel och film från träffar klicka på denna länk så kommer ni dit direkt mycke nöje ,   http://www.youtube.com/user/steffmustang?feature=mhum 

bilden från ett soligt o varmt hässleholm 2010  denna grymma roadrunner det är sååå snygg  ha de gott  kör lungt /  steff

                                foto :  steff

Tags: | Categories:

Hej alla i går söndag var vi och hälsade på i ett garage i bollebygd där jag träffade berndt som har en impala 60  med en fet fet 350 med  6.71 kompressor  kommer info och bilder längre fram  i dag tänkte jag visa mitt och zeppos fina cheva van som vi köpte för några år sen ,   vi tröttnade på att ligga i bilen när vi åker till bigmeet hitta rum eller hotell där var ju inte lätt så vi köper en van sa vi ,  vi satte ut en annons på köpes vi fick masa svar men oj oj oj vilka rostburkar inte lätt att hitta en snygg sån här då vi ville ha en cheva 88-89 som vi tycker är snyggaste årsmodellen efter flera turer för att titta på rostburkar så ringde en kille när vi var på väg hem från göteborg  sa han hade en kanonfin en ägare i svedala han hade skälv varit i tyskland och hämtat den för en massa år sen cromefälgar high top kaptenstolar ingen rost !!! nyrenoverad växelåda  hmmm lät lite för bra  trodde det var nån kompis som ringde och skoja fråga var han bodde ha sa rydboholm  2 mil från borås  vi kunde komma titta på en gång den stog i ett garage han hade inte kört med vanet på flera år då han har flera jänkebilar detta var mitt i vintern så vi kunde inte bara ta ut denna jättefina van i snö och slask för provkörning då åven zeppo kände ägaren så slog vi till vanet fick stå kvar till maj då vi hämta den vi har besiktat den flera år i rad med blanka papper första året vi kom för besiktning sa besiktningsmannen att det var väldigt länge sen han såg en sån här fin van  det sitter en 350 med 700 låda bäddbar soffa kaptenstolar  vi har även monterat en sterio och dvd-spelare  tv  lapptop  ,  detta var lite historia om våran servicebil   ha de gott  / steff

 

                                         foto :  steff

 

Tags: | Categories: Reportage

Hej alla dax för bil nummer 8   en riktigt snygg chevelle som ägs av en mycke trevlig kille i bollebygd   vi var och hälsade på i hans garage i början av december,, 

                                        ha de gott  kör lungt / steff

                                            

                                                          foto : steff

 

 

                                                   foto :  steven 

Hej Steven Wärnå
här, Bor i Bollebygd med familj. Mitt intresse för Amerikanska bilar har jag
haft sedan tidigt 80 tal och hunnit med några stycken min första var en
Chevelle 69 SS396 med matching nr som på den tiden gick att köpa för 20 tkr.
Sedan har det blivit Corvette, Firebird och Camaro samt ett snedsteg med en
porsche. Nu har cirkeln slutits och en Chevelle 69 ”clone” SS396 inköpts bilen
importerades från Texas 2008och jag blev ägare våren 2009. Bien var i bra skick
med en 406 smbl 350 automat och 10 bult odiffad.

Första att bytas
blev bakaxel som nu är 12 bult med diff och som i vinter får en hel renovering
med ny utvx 3,73. Förra vintern så gicks motorn igenom och fick det mesta nytt,
så nu är det en 408 med 11 i komp smidd vev, H-stakar, rullkam, dart toppar och
insug, detta ger ett gott drag och sound, växellådan byttes mot en 700r4 så det
går att åka långt med en vettig bensinförbrukning,


Kommande sommar
planeras cruising, åka på träffar och att testa bilen på några 201 m tävlingar.

Ser fram emot en
härlig bilsommar 2011


Ha det

    Steven 

Tags: | Categories: Reportage

januari 1103

första inlägget 2011

Hej gott folk japp då är även nyår paserat och jag skriver 2011 ,   i går var jag o zeppo ute på  studiebesök i borås vi besökte 3 olika garage där det mekades för fullt hmmm ja lite kaffedrickning var det ju allt med  kollade in en cheva 48  en volvo p1800 en pontiac 50  och en driftingbil  låter detta intresant ???  bara kolla denna hemsida ofta för jag kommer lägga ut bilder o repotage om alla dessa längre fram ,    är det någon runt boråstrakten som har en rolig bil  maila mej så kommer jag och tar lite bilder så lägger jag upp dessa här ,,,  jag har ju bett om bilder från er alla som hittat denna sida några har skickat mej bilder men behöver mer så har ni någon bild som ni tycker vore roligt att visa maila mej så kollar vi på det ,   en som maila mej och skicka bild är stig andersson från huskvarna som hitta denna mycke snygga och roliga bild  undrar var alla dessa mustangägare jobbar då alla ställt sig på pendelparkering ,  stig är träffgeneral för den grymt fina parken i huskvarna  dom kör varje onsdag start 18 maj brukar vara massor av fina och mycket blandade bilar dom kör även tema dagar kolla denna länk så kanske ni hittar eran favoritdag att besöka parken alla ni som inte varit där åk dit det finns kaffe o räksmörgåsar att köpa + massor av bilar ,   tack stig för den fina bilden  ha de gott  / steff

                                     http://www.huskvarna.folketspark.com/motor/

            

                          foto : stig andersson

Tags: | Categories: