januari 1117

Reportage 10 cheva 56

Hej mina vänner dax för bil nummer 10 en bil som tillhör en go gubbe i ulricehamn  denna man har haft många roliga bilar under åren som gått han heter jan-olof  men dom flesta kallar han janne smen  då fars gubben hade en bilverkstad som kallades smedjan ,

köpte min  första jänkare redan som 17 åring en buick 64 skylark sen har det rullat på med camaro cab 68  ,  pontiac gto 66 , en riktig dräpare challenger rt70  med 446 hemi låda dana60   4.10  ,charger 70 ,  chevelle bb -70 , chellenger 70 igen , corvette 69 ,  cheva 56  på bilderna

har jag haft sen 94  bilen köptes i kartonger det tog ca: 2 år att få den i detta skick  motor 350 tpi -88 från corvette,med lite vassare rullkam/vippor kopplad till en th 700 , samt 12 bult axel från camaro 68  skivbromsar fram wilwood skivbromsar bak från caddilac rostfritt avgassystem

american racing fälgar 17/7 fram  17/8 bak  ,   lack i orginalkulör inredning orginal lite extra instrument,

köpte en chellenger -70 för tre år sen byggde en stoor 512 kub till den med div godis den bilen såldes förra hösten ..

köpte en handyman-55 i stället lite fix med den bilen över vintern airride ny bakaxel nya fälgar samt ny inredning och allt krom byttes ut men även denna bilen såldes i höstas är lite sugen på ett nytt projekt då jag har en 454 med insprutning liggande + en massa andra grejer stående


vill även passa på att tacka lennart ( lummen )  som har hjälpt till med diverse skruvande o fixande under årens lopp

vill även skicka en passning till steff som nu lägger upp ( riktiga bilar )  på denna hemsida denna sida är grymt bra men nu blir den ännu bättre med lite cheva bilar  

ha de gott alla  / janne smen

 

                                             foto :  steff

Tags: | Categories: Reportage
Kommentarer är stängt