januari 1211

Vykort 5

Hej i dag ska ni få läsa om ett mycke bra repotage jag fick  av en läsare ,

Denne man heter erik olla stort tack för detta repotage .

Så mina vänner har ni varit ute på nån liten resa eller sett nått roligt maila mej   steff777@live.se

här kommer eriks repotage mycke nöje  / steff

 

                foto:  erik eller andreas

Hej Carlovers

Resan till Florida

Bestämde redan tidigt på året att åka med på Powers resa till Florida. Frågade sonen Andreas om han ville följa med. Han var klart intresserad. Andreas håller på med BMX cykling och jobbar på Henrikssons cykel i Borås. Sa till honom att kolla vad som var intressant för honom. Upplägget blev att vi lade till en vecka som vi reste runt själva. Så vi var hemifrån i 19 dagar. Fördelen med att åka med Power är att man har hotell, aktivitets förslag och hyrbil fixat redan innan man åker till ett hyfsat pris. Man träffar och umgås mad likasinnade bilintresserade människor. Man sköter sig själv och åker på det som man tycker är intressant.

 

Våran resa började 21 november med en tågresa från Fritsla till Kastrup Köpenhamn. Där låg vi över på Hilton hotell på flygplatsen och reste dagen efter till Newark utanför New York. Vi skulle byta plan. Vi träffade Kjelle Power och Bibbi som hade åkt med på samma plan. Så vi var dom enda som hade valt att åka från Danmark. Väl framme i Orlando hämtade vi ut hyrbilen. Man vill ju åka ståndsmässigt så vi hyrde en Chrysler Sebring Cab. Åkte till hotellet Seralago som låg väldigt bra i centrala Kissemee. Nu var det sen kväll och man hade varit igång över 35 timmar så vi somnade gott. Vaknade vid 3tiden av att resterande svenskar kom till hotellet. Resan från Stockholm hade blivit rejält försenad. Träffade de andra deltagarna på resan vi frukosten. De var trötta. Kjelle var där och vi fick uppslag på vad som fanns att besöka. Hotellet låg väldigt nära Disney olika parker. Brevid hotellet låg Old Town där det varje Onsdag kväll är en bilträff med Cruising. Det var ju onsdag så det passade bra. Mycket folk var ute på kvällen. Det var ju Thanks given. Vid kl 21 så startade Crusingen. Bilarna kom och körde förbi oss och det var mycket att titta på. Old Town är ett kvarter i gammal stil med små butiker. Granne är ett nöjesfält så det är verkligen en upplevelse.

 

 

Torsdag bestämde vi att vi skulle åka till ett bilmuseum som var omskrivet i Classic. 65000Hk under samma tak. Åkte 30mil och upptäckte att det var stängt. Skulle äta men allt var stängt. Det var thanks given och allt var stängt. Ingen hade sagt att det så. Fick åka tillbaka 30 mil. I Kissemee hittade vi en Öppen Pissa Hut och fick äntligen mat.

 

 

Fredag åkte vi till Daytona och bilutställningen Turky run. Utställningen är på Speedwayen och det är jättestort. Det är inte alls som i Sverige. Nästan inga 50 talare förutom Chevy 55-57. Mycket muskelbilar många i otroligt fint skick. Närapå inga Chrysler fenbilar. Såg bara 2 Plymouth . Bara Ford och Chevrolet. Även en del Roddar. Inga fulla människor. Vi var där hela dagen. Sedan träffades vi på Hooters och åt. Kvällen avslutades med att vi åkte upp ovanför Daytona och såg på en bilparad. Det började med riktigt gamla bilar. Sedan äldre utryckningsfordon. Avslutades med 50-60 tals bilar. Såg en Chrysler 300C cupe.

 

 

 

 

 

Lördag åkte vi till olika outlets och handlade kläder. Köpte flera Levis produkter snorbilligt. Letade rätt på en cykelpark. Andreas hade börjat få abstinens av att inte få åka. Han hade tagit med sig sin egen cykel. Vans skatepark hette den. Fick reda på att det var öppet för cyklister på söndag kvällar.

Söndag besökte vi Epcot Center. Disneys framtidsstad med Paviljonger från olika länder. Mycket sevärt. Sedan på kvällen blev det cykelparken.

Måndag upp tidigt för att åka på Dr Dauers bilsamling i Fort Lauderdale. 35 mil på betald motorvägen så är man framme. Det är en imponerande samling bilar, mest GM, som Doktorn har fått ihop. Uppställa i fin miljö. Bl.a. en gammal bensinstation. Han har köpt en Dodge cab från Sverige. Trevligt men inte värd den långa resan. Efter två timmar på så drog vi till havet. Vi hamnade på en långbrygga där de stod och fiskade. Man fick betala för att gå ut. Det var varmt och skönt så vi satt ute och åt lunch. Sedan 35mil så var vi på hotellet igen.

Tisdag gick i cyklingens tecken. Besökte en leverantör av BMX grejor. Sedan en Cykelaffär med egen cykelpark. Började filma Andreas när han cyklade.

 

 

 

Onsdag blev det kallare och vi tog en slappardag. Det var ju Old Towns Bilträff på kvällen. Lite folk och bilar på träffen men de hade trevligt ock hade orkester som spelade oldis och många dansade.

Torsdag åkte de andra hem som var med på Power resan. Vi packade ihop och drog upp till Jackssonville där jag ville titta på 2 förgasare som jag hade hittat på Ebay. Vi letade rätt på en cykelpark som är det fäftigaste som jag har sett. Allt var så Amerikanskt stort. Kona park hette den. Åkte genom staden för att se på förgasarna och hittade lätt dit. De såg bra ut så jag köpte dom. Sedan letade vi rätt på ett billigt motell i närheten Kona parken. Andreas cyklade hela kvällen och jag filmade. Mycket kul att få följa sonen och dokumentera vad han kunde göra med sin cykel.

Fredag söderut till Daytona tog in på ett bättre hotell med strand och riktig frukost. Besökte 2 cykelparker på kvällen.

Lördag åkte vi till Kennedy Space Center. Tittade på Rymdprogrammets utveckling. Sedan bestämde vi att vi skulle korsa Florida och besöka Tampa. Andreas ville besöka Buch Garden.

Söndag. Buch Garden är ett jättestor anläggning med en Djurpark och Nöjespark ihop. Slå ihop Borås djurpark med Liseberg och Gröna lund och du är inte ens i närheten av Buch Garden. De var de största och längsta berg o dalbanor som har byggts Vi var tuffa och åkte alla. De största åkte vi om för att sitta längst fram. Jag lever än.

 

Måndag åkte vi ner till muskelbils museet som är en killes garage. Det var fyllt med GM bilar. Rader med Corvette, GTO, 50tals Chevy mm. Rick som han heter var en trevlig kille som även hade en speedshop och en hamburger restaurang i sitt garage som var ett gammalt varuhus. Mycket väl värd ett besök. Sedan la vi in oss på ett hotell och besökte cykelparker på kvällen. Det var mycket varmt och vi åkte nedcabbat.

Tisdag åkte vi tillbaka till Orlando och Lade in oss på ett hotell nära flygplatsen. Spelade jättestor minigolf på kvällen.

Onsdag slöade vi och besökte fler outlets. Man ville köpa något till Anita. Det blev kallare på kvällen och började och regna. Det var nog för att man skulle vänja sig inför hemresan.

Torsdag mot flygplatsen och hemresan. Lämnade tillbaka Sebringen med saknad. Mycket trevlig bil. Var ute i god tid så det blev en del väntan innan vi flög till Newark igen. Bytte plan och resan hem började. Hade tur så vi flög förbi Manhattan och såg alla skyskraporna och Frihetsgudinnan innan vi gick upp i molnen.

 

 

Fredag 9 December landade vi i Köpenhamn och tog tåget till Varberg. Där vi blev hämtade.

 

Erik G. Olla

 

Youtube Sök Andreas Olla Florida.

Tags: | Categories: Vykort
Kommentarer är stängt