Wheels & Wings återvänder till Falkenberg 2014


Det blir ett nytt Wheels and Wings i Falkenberg sommaren 2014. Det har kommunen och arrangören Warbergs Automobile Club kommit överens om.  

 

 

 

Det var i våras som Warbergs Automobile Club beslutade sig för att byta plats för Wheels and Wings till Falkenberg. Det visade sig vara en lyckad flytt.

– Utställningsområdet fungerade jättebra och det kanske absolut bästa var att det fanns flera vägar att välja för att ta sig ifrån området. Det gjorde att trafiken aldrig stod stilla. För att ta sig från Getteröns flygfält i Varberg, där arrangemanget hölls tidigare, fanns det de som satt i kö i sex-sju timmar, berättar Veronica Karlberg, ordförande i Warbergs Automobile Club.

Den 19 till 20 juli i år genomfördes evenemanget för första gången i Falkenberg. Cirka 16?500 besökare tog sig till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana, och runt 3800 bilar visades upp på den organiserade cruisingen.

– Vi är mycket nöjda med hur Wheels & Wings genomfördes och - framför allt - togs emot i Falkenberg. Därför fortsätter vi gärna vårt samarbete med kommunen och övriga aktörer, säger arrangören Gösta Karlberg på Warbergs Automobile Club i ett pressmeddelande.

Destination Falkenberg har efter sommarens premiär gjort en intern utvärdering av Wheels & Wings där både arrangör, kommunrepresentanter, polis, räddningstjänst och näringsidkare har fått tycka till. Bolaget har också tagit intryck av opinionen i media och fått allmänhetens reaktioner, bland annat via Facebook samt en webbenkät på kommunens hemsida.

I början av hösten träffade kommunen och destinationsbolaget arrangören för att diskutera utvärderingen, förbättringar och ett framtida samarbete.

– Vi utvärderade hela arrangemanget i Falkenberg. När vi hade sammanställt allt var det inte svårt att fatta beslutet att förlägga Wheels and Wings i Falkenberg nästa år igen, säger Veronica Karlberg.

Efter denna avstämning står det nu klart att det blir ett nytt Wheels & Wings i Falkenberg 2014. Datumen är planerade till den 18 till 19 juli.

Veronica Karlberg har uppskattat att kommunen har varit positiv till arrangemanget. De har hjälpt till att hitta bra lösningar för bland annat cruisingen. Veronica var dock lite orolig för hur bilfesten skulle tas emot av Falkenbergsborna. Hon och många andra undrade om det skulle bli en lika stor folkfest som i Varberg.

– Det var glädjande att se att så många Falkenbergsbor tog sig ut på stan för att titta på cruisingen. Falkenbergsborna har varit väldigt välkomnande, säger hon.

Warbergs Automobile Club har flera idéer inför nästa års Wheels and Wings. Bland annat vill de göra arrangemanget ännu bredare.

– Vi vill satsa på musik och dans, det hade varit kul med en scen för uppträdanden. Vi vill att Wheels and Wings ska vara en familjefest, säger Veronica Karlberg.

 

             En go sommarbild från w o w 2013     foto :© steff

 

                              

Tags: | Categories:
Kommentarer är stängt